ХАРЧУВАННЯ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ГЕМОДІАЛІЗУ Нутрикомп Дринк Ренал

Швидкий пошук продукту

Вибрати категорію або підкатегорію

Нутрикомп Дринк Ренал. Лечебное питание на диализе

Лікувальне харчування пацієнтів на діалізі: Нутрікомп Дрінк Ренал

Харчування діалізних пацієнтів є найважливішим компонентом загального успіху лікування. Є безліч причин, через які знижується споживання їжі, а результат завжди один: розвиток ускладнень, зниження якості і тривалості життя. Правильна дієта і спеціальні лікувальне харчування, таке, як Нутрікомп Дрінк Ренал, допоможуть вам подолати поживну недостатність, заповнити дефіцит білка і калорійність раціону. Високобілкове, висококалорійне харчування з обмеженням продуктів, багатих калієм і фосфором — Ваш шлях до високої якості життя і довголіття на діалізі. У Ваших силах поліпшити стан харчування і прогноз лікування на діалізі!

Поживний статус при діалізі

Поживний (нутритивний) статус - один з основних факторів, що визначає якість і тривалість життя на діалізі, а також ефективність проведеного лікування. Чим більше пацієнт споживає білка, тим вище тривалість його життя. Виживання на раціоні з добовим вмістом білка 1,29 г/кг/добу в 10 разів вище, ніж на білковій квоті 0,63 г/кг/добу. 

Нутритивна потреба при проведенні гемодіалізу

◾ Білок - 1,2 г/кг/добу на гемодіалізі, на перитонеальному діалізі — до 1,4 г/кг / добу білка.

◾ Енергія - не менше 35 кКал / кг ваги на добу.

◾ Необхідно обмежити вміст калію в раціоні до 2000-2700 мг на добу.

◾ Споживання фосфору не повинно перевищувати 1000 мг на добу.

◾ Сіль і натрій —(кухонна сіль) - не більше 5-6 г або 75 мг/кг маси тіла на добу.

Основні ознаки розвитку нутритивної недостатності на гемодіалізі

◾ Втрата у вазі більше 10 % за півроку або більш короткий термін.

◾ Низький показник індексу маси тіла.

◾ Лабораторні дані: низький рівень альбуміну і холестерину крові.

◾ Ознаки хронічного запалення.

Спеціалізоване лікувальне харчування для діалізних пацієнтів

xevonta

Добре відомо, що після початку діалізної терапії зменшується уремічна інтоксикація, розширюється дієта, у значної частини пацієнтів істотно поліпшується живильний статус. Однак на цьому тлі можуть розвинутися порушення водно-сольового обміну, підвищитися показники калію, кальцію і фосфору. Для пацієнта на гемодіалізі з масою тіла 70-75 кг дієта повинна містити 75-85 г білка і 2500-2800 ккал. Якщо не забезпечується потрібну кількість білка і енергії, то закономірно розвивається поживна (білково-енергетична) недостатність. Діалізному пацієнту на звичайній дієті вкрай непросто забезпечити 35 ккал/кг/добу і 1,2–1,5 г/кг/добу білка.

Щоб уникнути розвитку і прогресування нутритивної недостатності, заповнити дефіцит білка і калорійність раціону, розроблені спеціальні високобілкові висоенергетичні суміші для хворих, які проходять діаліз.